dilluns, 9 de maig del 2016

PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL “SANTA EULÀRIA AMB ELS NENS I LES NENES” 2015/17


El Programa de Garantia Juvenil “Santa Eulària amb els nens i les nenes” està emmarcat dintre de la convocatòria de subvencions per a 2015 per presentar projectes mixts d'ocupació i formació per a persones joves de Garantia Juvenil, cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil pel període 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la Conselleria de Treball, Comerç i Industria i Presidència del SOIB.

L'objectiu de les diferents accions incloses en Garantia Juvenil és la de garantir que tots els joves menors de 25 anys rebin una bona oferta d'ocupació, educació continuada, formació d’aprenent o període de pràctiques. L'edat màxima d'accés al Sistema Nacional de Garantia Juvenil és de 30 anys, i els beneficiaris de totes les accions desenvolupades han de complir els requisits recollits en la Llei 18/2014, de 15 d’octubre, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, per beneficiar-se d’una acció derivada del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, atès que la taxa d'atur per a aquest col·lectiu es situa en 29,77 punts d'acord amb les dades de l'Enquesta de Població Activa del quart trimestre de 2014.

Dintre dels requisits envers als projectes d’aquesta convocatòria i que el Projecte “Santa Eulària amb els nens i les nenes” compleix ens trobem:


  • Els projectes mixts d'ocupació i formació indispensablement han de preveure l'itinerari individualitzat de cada alumne/a treballador/a. 
  • Com a mínim, els projectes han de programar la formació corresponent a un certificat de professionalitat complet. En el nostre cas els alumnes rebran formació completa d’un certificat de professionalitat (Dinamització d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil), i un mòdul d’un certificat d'Administració (Gestió d'arxius).
  • Els alumnes-treballadors han de participar en accions d'orientació, assessorament, informació professional i formació empresarial. 
  • La formació complementària és la prevista en el Catàleg d'Especialitats Formatives. En el nostre cas els alumnes rebran una acció formativa relacionada amb Internet i les noves tecnologies i Anglès Oficial nivell A2. 
  • El treball efectiu ha de suposar un mínim del 50% i un màxim del 75% de la jornada laboral per la qual s'han contractat els alumnes-treballadors.
  • Els projectes s'han d'adreçar a activitats d'interès general o social. En el nostre cas la implantació dels Drets i Deures de la Infància al Municipi de Santa Eulària des Riu realitzant diferents tipus de materials i accions per treballar aquests Drets i Deures de la Infància a diferents nivells municipals (família, escola i comunitat).
  • Els projectes tenen 10 alumnes.
  • Els projectes tenen una durada de dotze mesos.
  • La durada de les accions formatives s’ha d’ajustar al que estableix el Catàleg d’especialitats formatives.
  • Els centres queden autoritzats per dur a terme les proves de competències clau. En el nostre cas vàrem realitzar proves de competències clau a 4 inscrits en el programa que no disposaven de la titulació mínima de la ESO. 

Els candidats han de complir i compleixen els requisits mínims següents:

  • Estar inscrit en el SOIB com a persona desocupada. 
  • Estar inscrit en el registre del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i complir amb els seus requisits per ser beneficiari de les mesures en el moment de la contractació. 

Amb tot això, el Projecte de l'Escola Municipal de formació de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu “Santa Eulària amb els nens i les nenes” està encaminat a la execució d’un Programa que combina formació i treball integrat per 10 alumnes-treballadors que realitzaran les següents accions formatives:

  • DINAMITZACIÓ D'ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU INFANTIL I JUVENIL.
  • ANGLÈS NIVELL A2.
  • FCOI02 ALFABETITZACIÓ INFORMÀTICA: INFORMÀTICA I INTERNET.
  • FCOO01 INSERCIÓ I TÈCNIQUES DE RECERCA D'OCUPACIÓ.
  • FCOO02 SENSIBILITZACIÓ EN LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS.


L'equip tècnic contemplat i subvencionat pel desenvolupament del projecte consta de:

  • 1 Director/a de Programa a jornada completa durant 12 mesos. 
  • 1 Docent de Dinamització d'Activitats de Temps Lliure Educatiu a jornada completa 12 mesos. 
  • 1 Docent de Gestió d'Arxius i Informàtica a jornada completa durant 6 mesos aproximadament (5,5 mesos). 
  • 1 Docent d'Anglès Oficial nivell A2 a jornada completa durant 6 mesos aproximadament (6,5 mesos). 
  • 1 Auxiliar Administratiu al 50% de la jornada durant 12 mesos. 


Tenint en compte l’adscripció de l’Ajuntament de Santa Eulària a Ciutats Amigues de La Infància i totes les accions desenvolupades per aquest Ajuntament en la difusió i defensa dels Drets dels Infants, vàrem proposar que fos aquesta temàtica clau la que emmarques totes les accions que es desenvoluparan en aquest projecte. Combinant en un sol projecte dos grans objectius d'aquest Ajuntament: la capacitació i la formació dels treballadors desocupats del Municipi i la difusió, la implantació i la promoció dels Drets de la Infància a Santa Eulària des Riu. Des de l'Escola Municipal de Formació de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, a l'hora de plantejar-nos la participació en aquesta convocatòria de subvenció vàrem tenir en compte les següents dades quantitatives i qualitatives d'interès:


  • El compliment dels requisits de la convocatòria envers a la programació, els continguts de les especialitats, la individualització de l'itinerari i la participació dels alumnes en accions d'orientació, informació.
  • La possibilitat de incloure diferents especialitats i accions formatives de les que disposem la acreditació necessària per impartir-les i l'oportunitat de proporcionar en el mateix projecte un valor afegit a la formació de Dinamització d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil realitzada anteriorment, donant un plus de formació i especialització a aquest alumnes-treballadors diferenciador a l'hora de facilitar la seva inserció professional en el mon laboral. 
  • L'originalitat, l'adequació i la innovació del projecte apostant per un programa d'elevat interès general i social. 
  • Els projectes contarà amb 10 alumnes-treballadors, dels que el treball efectiu suposarà un 75% de la seva jornada laboral amb una durada de dotze mesos. 
  • Que des de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu en venen realitzant projectes mixtes de formació i treball des de l’any 2008.


La subvenció rebuda i el pressupost d’aquest programa es de 250.782,04€ finançat per SOIB, i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i El Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil pel període 2014-2020 i de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada